Kindergebaren met Lotte en Max

Geplaatst door

Vandaag even een kort artikeltje over kindergebaren met Lotte en Max. Wanneer u uw horende kind gebaren wilt aanleren, dan zijn de boeken en DVD’s van Lotte en Max een goede optie. Het programma is ontwikkeld door Renske Douwes Dekker, die ontdekte dat er voor horende kinderen bijna geen gebarentaal producten waren. Zij besloot daarna om deze zelf te ontwikkelen, waarbij grote aandacht werd besteed aan gebruiksgemak en plezier voor de kinderen.

De boeken en DVD’s zijn specifiek gericht op kinderen tussen de 0 en 6, en daarom ook op de ouders die het programma samen met hun kinderen kunnen volgen. De gebaren worden op de DVD uitgelegd door middel van liedjes en verhaaltjes, en in het boek met behulp van schuifjes die de gebaren tonen.

Het eerste boek ‘Boerderijdieren’ kreeg al snel een gevolg in Praten met je Handen. Momenteel zijn er acht DVD’s te koop, met onder andere de thema’s: School, Dierentuin en Een nieuwe Dag. Op elke DVD worden zo’n 25 nieuwe gebaren uitgelegd. Alle DVD’s samen leiden tot een vrij goede basis woordenschat van peuters en kleuters.

Het grote voordeel van kindergebaren aanleren in deze vorm is dat het niet alleen een positief effect heeft op de woordenschat, maar ook op de ontwikkeling van het taalgevoel. Daarnaast is dit ook een leuk methode om een beter band op te bouwen met uw kind, en de communicatie te verbeteren.

Voor een gedetailleerd overzicht van de producten en achtergrond van het programma Kindergebaren met Lotte en Max verwijs ik u naar de website: http://www.lottemax.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.