You’re not alone ~ Owl City

Geplaatst door

Vandaag bij de muziek op maandag een lied van Owl City. Een christelijke band, die vooral bekend staat om hun niet-religieuze nummers zoals fireflies en ‘hot air balloon. De man achter Owl City is Adam Young, afkomstig uit Owatonna, Minnesota. Hij schrijft niet per definitie Christelijke muziek, maar wil wel een boodschap overbrengen met zijn liederen. Zo heeft bijvoorbeeld het nummer: “Galaxies” de achterliggende gedachte dat zelfs te midden van alle geweld en tragedie in de wereld, een overwinning kan worden behaald door en met behulp van Jezus.

Eenzelfde boodschap kan ook worden gehaald uit het lied ‘You are not alone’. De tekst draait om het feit dat wanneer je voelt alsof je helemaal alleen bent op deze wereld, wanneer je zelfvertrouwen compleet de bodem is ingeslagen, God je altijd te hulp zal komen.

Zelf heb ik dit lied tijdens een dienst gecombineerd met psalm 23, en dan met name vers vier: Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed. Andere Bijbelteksten waar u aan zou kunnen denken bij dit lied zijn: psalm 31, Jesaja 43:1-7, psalm 121, of Jeremia 29:10-12.

Persoonlijk vind ik dit lied erg mooi, zeker om te gebruiken tijdens een jongerendienst. De stijl, richting elektronisch, spreekt veel jongeren aan, en daardoor zal ook de tekst een grotere indruk achterlaten. Gesprekstechnisch valt er ook veel uit het lied te halen. Zoals: wanneer voel jij je alleen, wanneer zou je wel iemand kunnen gebruiken, op het moment dat je je alleen voelt, bid je dan tot God? Etc.

Hieronder vindt u de volledige tekst, en door op de titel te klikken komt u ook bij de bijbehorende youtube-clip uit. Graag hoor ik of ook u uit dit nummer inspiratie haalt? Vindt u een andere Bijbeltekst er meer bij passen? Laat een berichtje achter!

 You’re not alone ~ Owl City
Some days I barely hold on
When life drags me down
I wanna let go
But when my spirit is weak
You come to my aid
And strengthen my soul

I’m lost without You
I’ll never doubt You
Your grace is beyond compare
And though when it rains, it pours
You know all I have is Yours
You smile when you hear my prayer 

You rescued me and I believe
That God is love and He is all I need
From this day forth for all eternity
I’ll never wander on my own
For I am Yours until you call me home
I close my eyes and I can hear You say
You’re not alone!
You’re not alone!

 Some days I just can’t go on
I stumble and fall
And I hang my head
But You reach out for my hand
And You lift me up
Again and again
Oh, yes, You do

I’m lost without You
I’ll never doubt You
Your grace is beyond compare
And though when it rains, it pours
You know all I have is Yours
You smile when you hear my prayer

You rescued me and I believe
That God is love and He is all I need
From this day forth for all eternity
I’ll never wander on my own
For I am Yours until you call me home
I close my eyes and I can hear You say
You’re not alone!
You’re not alone!

In the face of my depravity
For God so loved the world He died for me
Yeah
My fire burns ‘til He return
And takes me home beyond the galaxy

You rescued me and I believe
That God is love and He is all I need
From this day forth for all eternity
All eternity!

I’ll never wander on my own
For I am Yours until you call me home
I close my eyes and I can hear You say
You’re not alone!
You’re not alone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.