Right Here ~ KJ-52

Geplaatst door

Een van de eerste christelijke muzikanten waar ik tijdens mijn tienerjaren kennis mee maakte was KJ-52. Zijn muziek stond op een dvd met 50 christelijke muzikanten die ik van mijn neef kreeg, en waarvan ik er at random destijds een paar had beluisterd.

In die tijd was ik redelijk fan van hiphop en R&B muziek, dus het zal u niets verbazen dat de muziek van KJ-52 binnen deze categorie valt. De eigenlijke naam van KJ-52 is Jonah Kirsten Sorrentino. De cijfers uit zijn naam spreek je uit als five-to (niet fiftytwo) en staan voor de verdeling van de broden en vissen uit Mattheus 14:13-21. In 2006, 2007 en 2010 won KJ-52 de prijs voor beste Hiphopalbum. Zijn muziek is vaak, maar niet altijd gericht op een christelijke boodschap, en heeft voor veel mensen een inspiratie gevormd.

Het nummer dat ik vandaag bespreek, Right here, vind ik persoonlijk het mooiste nummer dat hij heeft uitgebracht, hoewel ook Cry no more, Are you real en I can call on you aanraders zijn. Right here staat op het album Behind the Music van 2006. Het nummer wordt op de cd ten gehore gebracht in samenwerking met Jeremy Camp, een van ‘s werelds meest bekende christelijke artiesten.

Het nummer is met name geschikt op dagen dat het allemaal wat minder makkelijk gaat, dat het leven ingewikkeld, en de wereld een donkere plek lijkt. Met het nummer wil KJ-52 aangeven dat hoewel het misschien lijkt alsof niemand je pijn kan begrijpen, of dat het leven alsmaar zwaar lijkt te zijn, het goed is om deze zaken bij God te brengen. Dat God er altijd zal zijn, en dat ook jij door de moeilijkheden heen zal komen.

Hoewel ik het hele lied sterk vind qua tekst, heeft het refrein zo’n sterke boodschap in drie korte zinnen, dat ik deze wel als favoriet moet aanmerken. Wanneer iemand het niet meer ziet zitten, zich alleen en verlaten voelt.. dan is dit eigenlijk het enige wat door moet dringen:

Everywhere I go I know you’re not far away
You’re right here, you’re right here
Everywhere I go I know you’re not far away

Als u iemand heeft in uw omgeving die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, of wanneer u in een gesprekskring iets wilt inbrengen wat wellicht een ander effect heeft dan alleen woorden, wellicht vormt dan dit lied van KJ-52 een interessant alternatief.

Hier vindt u de volledige songtekst, en hier het bijbehorende youtubefilmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.