Kindergebaren: Luier en Slapen

Geplaatst door

Twee gebaren, die voornamelijk handig zijn om uw baby aan te leren, zijn luier en slapen. Wanneer het kind huilt, kan deze door middel van één van deze twee gebaren duidelijk maken of het gaat om moeheid, of bijvoorbeeld een vieze luier.

Het babygebaar voor luier, wordt gemaakt met beide handen. Hierbij zijn de middelvinger, ringvinger en pink gebogen, terwijl de wijsvinger en duim open staan. De beide handen beweegt u van voor de borst naar buiten in een boog vorm. U creëert zogezegd met uw handen een soort van luier. Baby’s zullen dit gebaar over het algemeen met twee vuisten maken.

Het babygebaar voor ‘slapen’, maakt u met de vlakke rechterhand. Deze legt u naast het oor, en buigt dan twee keer het hoofd lichtjes naar de hand toe. Dit is geen ingewikkeld babygebaar, omdat veel ouders deze al automatisch gebruiken, wanneer ze het woord slapen willen ondersteunen met een gebaar. Kijk bij de onderstaande afbeeldingen naar de precieze houding voor uw handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.