Kindergebaren: Eten en Klaar

Geplaatst door

Er bestaan wel meer dan 1500 gebaren die u samen met uw baby of kind kunt aanleren. Eten en klaar vormen twee van de meest aangeleerde babygebaren. Vooral het woord ‘klaar’ zal van pas komen wanneer het kind u wil aantonen dat hij of zij ergens genoeg van heeft, of geen behoefte aan heeft.

Het gebaar ‘klaar’ wordt gemaakt met beide vlakke handen. Deze haalt u, met de handpalmen naar bedenen voor u langs in een kruisgebaar, het is letterlijk stop, nee.

 Het babygebaar voor ‘eten’ wordt gemaakt met de vingers gebogen, terwijl de duim en wijsvinger op elkaar worden geplaatst. U draait de hand naar u toe, met de handpalm naar binnen. Zo beweegt u de wijsvinger en duim twee keer naar uw mond. Bij kleine kinderen wordt het gebaar vaak gemaakt met een volledige vuist in de mond. Wees hier dan ook alert op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.