Kindergebaren: Bedankt en Pijn (au)

Geplaatst door

Welke gebaren geschikt zijn om uw baby of kind aan te leren, is afhankelijk van uw wensen. Elke twee weken leg ik op deze pagina twee nieuwe gebaren uit, die eventueel van pas zouden kunnen komen. Wilt u graag advies op maat over welke gebaren geschikt zouden zijn voor uw kind? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Vandaag bespreek ik met u de gebaren ‘bedankt’ en ‘pijn’. Beide gebaren zijn met name geschikt voor kinderen in de leeftijd tussen twee en drie jaar, al kunnen ze ook aan iets jongere kinderen geleerd worden.

Op de afbeeldingen wordt al goed aangegeven hoe het gebaar moet worden gemaakt. Onder de plaatjes zal ik deze nog even kort toelichten.

Het gebaar voor ‘pijn’ is eigenlijk heel eenvoudig. Het is vergelijkbaar met de reactie die u zult maken wanneer u zich brandt aan een pan of kachel. Voor het officiele gebaar schudt u uw rechterhand twee keer heen en weer voor uw borst. Belangrijk hierbij is ook uw gezichtsuitdrukking (zie afbeelding).

Het gebaar voor bedankt wordt gemaakt met de platte hand. Draai deze met de handpalm naar u toe, leg de vingers tegen uw kin, en laat de vingertoppen dan lichtjes van u afvallen, terwijl u de hand naar naar achteren beweegt. Kinderen zullen dit gebaar wellicht niet met de vlakke hand maken, maar hun vuistje op de kin leggen, en deze dan weghalen. Wees dus alert op vergelijkbare signalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.